Pengguna Shaklee Sejak Tahun 1996 | Keselamatan Vitamin Shaklee

/ June 08, 2017
Assalammualaikum wbt.

Customer ni bukan customer saya. Yelah tahun 1996 dah akil baligh la pulak saya waktu tu nak cukup umur jual Shaklee kan..😝

Dia bagitahu keluarga dia dah gunakan Shaklee dari tahun 1996 lagi. Dan alhamdulillah mak dia baik dari strok asbab ber-Shaklee. tapi mungkin ada juga amalan lain yang tak ditinggalkan...

Ada seorang kawan tanya apa yang di makan. Kerana ada kenalan dia pun ada masalah yang sama.
So saya PM la customer ni. Apa amalan mak dia. Manelah tahu boleh membantu..

Inilah jawapannya (saya susun balik ya)

" Mak kena strok sebelah kiri. Dari muka sampai ke kaki. Mulut pun kena tarik, mak cuba macam-macam ubat dan supplement. Berjodoh juga dengan Shaklee.

Mak ambil semua vitamin Shaklee. Tapi masa tu Vivix belum ada lagi, alhamdulillah, setelah setahun - dua mak baik dari strok. ( Tak ingat sangat baru darjah 4 waktu tu)

2 tahun lepas. Mak kena penyakit Bell pula. ( Bell's Palsy - penyakit mulut senget juga). Mak ambil Vivix. Lepas 1-2 botol, sambil menggunakan rawatan akupuntur juga, alhamdulillah mak sihat semula.

Vitamin lain mak masih guna. Cuma banyak vitamin dulu-dulu tu dah tak ada. Atau dah ditukar nama. ( Formula dah di tingkatkan) Cuma Cinch je mak tak ambil. (Cinch tu protein supplement untuk kurus).

Gitu la cerita dia..

 

...



 

Satu perkara yang ditegaskan:

VITAMIN BUKAN UBAT. UBAT MERAWAT SESUATU SIMPTOM PENYAKIT. TAPI VITAMIN MENYOKONG PEMULIHAN BADAN DENGAN MENGISI LOMPONG-LOMPONG NUTRISI YANG TIDAK ADA.

Jangan jauhi dokter apabila bersupplement. Dapatkan nasihat dan minta kebenaran untuk membuat ujian berkala bagi supaya kita dapat mengesan sebarang masalah setelah mengamalkan supplement.

Tidak lupa, pemakanan dan gaya hidup yang lebih sihat itu lebih utama.
.
.
.
.
.

Raihana.
Pengedar Shaklee Malaysia.
raihanazafril@gmail.com
Assalammualaikum wbt.

Customer ni bukan customer saya. Yelah tahun 1996 dah akil baligh la pulak saya waktu tu nak cukup umur jual Shaklee kan..😝

Dia bagitahu keluarga dia dah gunakan Shaklee dari tahun 1996 lagi. Dan alhamdulillah mak dia baik dari strok asbab ber-Shaklee. tapi mungkin ada juga amalan lain yang tak ditinggalkan...

Ada seorang kawan tanya apa yang di makan. Kerana ada kenalan dia pun ada masalah yang sama.
So saya PM la customer ni. Apa amalan mak dia. Manelah tahu boleh membantu..

Inilah jawapannya (saya susun balik ya)

" Mak kena strok sebelah kiri. Dari muka sampai ke kaki. Mulut pun kena tarik, mak cuba macam-macam ubat dan supplement. Berjodoh juga dengan Shaklee.

Mak ambil semua vitamin Shaklee. Tapi masa tu Vivix belum ada lagi, alhamdulillah, setelah setahun - dua mak baik dari strok. ( Tak ingat sangat baru darjah 4 waktu tu)

2 tahun lepas. Mak kena penyakit Bell pula. ( Bell's Palsy - penyakit mulut senget juga). Mak ambil Vivix. Lepas 1-2 botol, sambil menggunakan rawatan akupuntur juga, alhamdulillah mak sihat semula.

Vitamin lain mak masih guna. Cuma banyak vitamin dulu-dulu tu dah tak ada. Atau dah ditukar nama. ( Formula dah di tingkatkan) Cuma Cinch je mak tak ambil. (Cinch tu protein supplement untuk kurus).

Gitu la cerita dia..

 

...



 

Satu perkara yang ditegaskan:

VITAMIN BUKAN UBAT. UBAT MERAWAT SESUATU SIMPTOM PENYAKIT. TAPI VITAMIN MENYOKONG PEMULIHAN BADAN DENGAN MENGISI LOMPONG-LOMPONG NUTRISI YANG TIDAK ADA.

Jangan jauhi dokter apabila bersupplement. Dapatkan nasihat dan minta kebenaran untuk membuat ujian berkala bagi supaya kita dapat mengesan sebarang masalah setelah mengamalkan supplement.

Tidak lupa, pemakanan dan gaya hidup yang lebih sihat itu lebih utama.
.
.
.
.
.

Raihana.
Pengedar Shaklee Malaysia.
raihanazafril@gmail.com
Continue Reading
Asssalammualaikum wbt.

Keletihan dan ibu-ibu memang berpisah tiada. Lagi-lagi kepada ibu-ibu yang berkerjaya. Menguruskan anak-anak, suami, rumah, dan kerjaya sendiri boleh menyebabkan kita sampai jatuh sakit. Jika menyusukan badan pula setiap kali sesi mengepam, memang badan akan terlentok keletihan. Ini juga pengamalan Ana sendiri.

Salah seorang pengguna Shaklee menceritakan bagaimana keletihan yang dialaminya sudah sangat banyak berkurangan setelah mengambil vitamin Shaklee. Ikuti kisahnya;




PULIH LEPAS BERSALIN

Lepas tamat je tempoh pantang, kadar pemulihan setiap orang berlainan. Ada yang terus segar boleh berlari. Ada yang masih pucat dan gigil-gigil lagi. Dua-dua pun akak dah rasa. Nak bagi tau apa sebabnya pun tak tahu lah.

Ibu bekerja, bila habis pantang je, mula lah tambahan job scope lagi. Selain jadi ibu kat rumah. Kerja lagi. Fizikal dan mental memang kena betul-betul kuat.

Masa dalam pantang akak tak makan apa2 jamu atau vitamin. Cuma jaga makanan berkhasiat, urut tunggku sahaja. Kita cuma dapatkan rehat secukupnya. Rasa ok je setiap hari. Rasa macam dah sihat dan sedia untuk berkerja.

Tapi bila dah start bekerja, lain pulak jadinya. Tambahan stress kerja, nak atur jadual pump susu, then balik kelam kabut dengan anak lagi. Rasanya macam kena kerja 24jam! Huh..fizikal dan mental penat sangat. Mana tak nya, masa rehat kat tempat kerja, kita dah berkejar nak pump & makan. Masa kerja 100% bekerja. Kat rumah, siapkan kerja-kerja rumah. Malam tidur dengan anak menyusu. Hurmmm.... bila masa yang nak betul2 rehat. Sedihkan. Penat sangat.

Bos akak pun dah nampak. Prestasi kerja akak lepas bersalin dah berkurang. Kurang fokus. Dah lambat pickup sikit. Balik kerja nak ontime saja. Banyak AL untuk bawa anak check up. EL bila anak sakit. Huh. Pasrah aja bila orang mula pertikai prestasi kerja. Terapi akak nak tenangkan fikiran, 1 je. Akak cakap pada diri akak,. REZEKI akak bukan di tempat kerja. Tapi dirumah. Anak tu lah rezeki akak. Akak pasrah je kalau dah nak kena dumb kt tempat kerja.

Dalam masa tu. Akak teringat kisah Siti Fatimah AS mengadu pada Rasulullah SAW yang dia tak larat nak beribadah di waktu malam. Sebab banyak sangat kerja di siang hari. Rasulullah ajarkan zikir pada dia.

Satu hari adik akak bagi akak minum Air Kacip Fatimah. Akak baca ingredient dia dulu. Nak tau. Apa kandungannya sampai boleh boost tenaga. Ohh...banyak Vitamin B. Ting!!! Baru lah akak teringat sesuatu. Akak tak pernah makan vitamin. Akak tahu fungsi2 vitamin ni. Cuma akak tak pernah terfikir akak adalah golongan yang perlu makan vitamin.

Maka...teruslah akak order 'basic essential set Shaklee'. Sebab akak tahu. Itulah vitamin yang bagus. Sebab melalui penyelidikan dan pengilangan yang teliti.

Maka sampailah Sustain-release Vita C, Vitamin B Complex dan ESP akak. Akak pun start makan. Selepas 2 minggu, bos akak tanya. Kenapa kau nampak bersemngat sekarang ni? Asal kulit kau nampak makin cerah. Dulu gelap je? Secara jujurnya. Akak tak perhati sangat kesan luaran tu. Akak cuma concern kesihatan dalaman je. Bila bos akak tegur. Baru lah akak sedar yang luaran pun fah start beri kesan.

Dalaman apa yang berubah lepas tu?

1. Dah tak selalu bersin, selsema. Allergic berkurang. Deria bau pun makin improve. Dulu sebab selalu selsema. Kadang bau dah tak dapat detect.

2. Akak ada buasir stage 2. Kalau selalu angkat anak atau berdiri lama..memang terkeluar la jawabnya. Tapi sejak makan set tu. Belum pernah terkeluar lagi 'benda' tu

3. Tenaga luar biasa. Selalunya lepas balik kerja, masak, makan, terus siap nak tidur. Dlam pukul 9 dah K.O. paksa anak tidur sekali. Tapi lepas tu. Akak boleh berjaga lagi kemas rumah dan main dengan anak sampai anak yang ajak tidur pukul 11 lebih.

4. Suami terabai? Ye..akak dah tak mampu nak layan lagi. Tapi lepas tu..hmmm pikir sendiri lah..malas cerita.

5. Otak tambah cergas. Dulu lemau je. Pergi kerja rasa terpaksa. Buat kerja banyak buat simple mistake sebab kurang focus. Sekarang tak lagi. Rasa cergas dan cerdas balik.

6. Stok susu bertambah banyak bila pump. Dah banyak kali overflow pump. Sebab biasanya 15min dapat 5oz je. Sekarang 15min dapat 7oz. Susu juga makin pekat

7. Anak kurang sakit. Kalau dulu tiap minggu akak EL sebab anak demam. Sakit perut..macam-macam lah..belum kira 3/5 hari seminggu dia sentiasa selsema. Sejak lepas tu. Akak bersyukur anak tak selsema dah. Sakit-sakit lain pun kurang. Akak dah tak payah ambil EL lagi. Attendance kerja akak makin baik.

8. Bau badan tak ada. Dulu kalau berpeluh akak segan nak dekat dengan orang. Rase macam busuk je. Akak pakai deodorant overdose + perfume. Tuk kurangkan bau badan tu. Tapi lepas tu..cukup deodorant stail biasa2 je. Tak payah overdose.

Banyak-banyak kesan tu. No 5 yang akak rasa bersyukur sangat. Sebab kita rasa down sangat bila kita rasa performance otak kita berkurang kan?

Baru lah akak percaya. Bahawa...kita perlu vitamin dalam hidup kita. Memang akak rasa sihat sebelum tu. Tapi sebenarnya akak mampu pergi lebih jauh dari tu. Tak rugi rasanya makan vitamin. Alhamdulillah..syukurr.

Akak terus jadi ahli Shaklee. Dan akak tak sabar tuk tolong sebarkan kebaikan ini pada orang lain. Mehh..kalau nak beli set ni pm akak. Akak akan giude dengan seikhlas hati

===============================================================================

Ingin mendapatkan Set Vitamin untuk meningkatkan tenaga?
Boleh hubungi 013-2907540

Takut nak bersupplement?
Dapatkan nasihat dari dokter anda. Minta kebenaran untuk membuat ujian berkala bagi memastikan kesihatan anda tidak terjejas akibat bersupplement.


Raihana Abdul Aziz
SID Malaysia
raihanazafril@gmail.com


Assalammualaikum wbt.

Asthma pun takda ubat..Memang termasuk dalam kategori 20 penyakit KKM larang iklan supplement ada tulis " Menyembuh, Merawat " Asthma..
Tapi ini pengalaman seorang pengguna vitamin C Shaklee.. Mari kita baca apa pengalamannya.

Sumber FB : Ain Ibrahim.


 


Ain ingat lagi macam mana Ain struggle kena serangan astma yang teruk.Setiap bulan mesti kena ambik suntikan kat klinik swasta untuk redakan astma..

Kadang-kadang rasa stress jugaklah setiap bulan kena ambik suntikan...setiap suntikan bukan murah tau...lepas tu kena makan ubat untuk redakan batuk serta sesak nafas yang tak henti-henti...dalam dada plak tak payah cakaplah berdehit..kalau makan ubat plak buat Ain rasa mengantuk berpanjangan dan langsung tak boleh lakukan sebarang kerja .Dada tak payah nak cakap lah sentiasa berdebar-debar selepas makan ubat astma..kalau nak tahu macam mana strugglenya ain kena serangan astma tanyalah umi Ain Hamidah Abu Bakar...hati ibu mana tak sedih tengok anaknya macam tu ...umikan..

Sehinggalah Ain kenal dengan produk shaklee pada tahun 2015..Ain selalu tengok orang post tentang produk Shaklee kat FB...masa tu lah Ain tergerak hati untuk mencuba...

Dulu ain jugak berpendapat buat apa nak telan supliment segala bagai....makan berkhasiat sudah cukup..Ain amalkan pantang..Ayam dengan daging ain tak makan..kalau Ain makan ayam dengan daging...siaplah..mesti kena serangan astma...nak-nak plak makan seafood..kena cuaca sejuk atau aircond apatah lagi..jawabnya lepas tu kena pegi suntik lah kat klinik...

Ain tak tahu macam mana hati ain terbuka nak cuba amalkan supliment...sehinggalah ain beli vitamin C Shaklee..vitamin C shaklee lah supliment yang pertama Ain ambik sampailah sekarang...

Masa ain ambik vitamin C shaklee tiba-tiba Ain rasa astma Ain semakin teruk sampai termuntah-muntah...
Ain muntah keluar kahak yang banyak sangat...pastu kerongkong tak payah cakap lah rasa gatal sangat...seminggu jugak lah dalam keadaan macam tu..Ain rasa dah tak nak telan vitamin C tu.Ain takutlah ada kesan apa-apa..tapi Ain kuatkan semangat jugak..makanlah jugak vitamin C tu..takut membazir plak...beli mahal-mahal tak nak makan..

Dalam masa 2 bulan Ain ambik vitamin C Shaklee tu baru Ain perasan Astma ain beransur hilang sedikit demi sedikit...mula-mula ain perasan apabila Ain tido dalam aircond..dah tak batuk-batuk macam dulu...dan tak perlu ambik suntikan lagi untuk redakan astma Ain...

Mesti korang tanya kenapa tak guna hinhaler atau nebeu...benda-benda ni tak ada kesan kat ain...tetap semput jugak..

Sekarang syukur sangat..Ain tak payah  struggle  dengan serangan astma Ain....walaupun kadang-kadang terkena serangan astma...tapi tidak seteruk dulu..

Biarlah apa tanggapan korang tentang supliment...sebab Ain dah lalui sendiri kesakitan..cukuplah dah bertahun-tahun ain ambik ubat hospital...tapi keaadaan tetap sama...

==============================================================================

 

Nak Vitamin C Shaklee?
Boleh hubungi 0132907540

Anda takut nak ambil supplement?
Minta pendapat dokter dulu. Follow up untuk ujian berkala. Tengok status buah pinggang, hati semua. Inilah yang terbaik.


Raihana Abdul Aziz
raihanazafril@gmail.com


Supplement or NO Supplement?
.

Si pengguna sekeluarga (Bukan SID) dah gunakan Shaklee sejak tahun 1996 lagi. Dan mak dia makin sihat akibat strok dengan mengamalkan Shaklee. Saya pasti bukanlah Shaklee semata-mata. Pasti ada amalan lain juga. Ubat hospital, pemakanan yang sihat, bersenam dan berfikiran positif..
.
 
.

Kejadian kecam mengecam supplement dalam FB baru-baru ini datang dengan hikmah. Ia merupakan pengajaran yang baik untuk pengguna dan juga pengedar Shaklee. 
.

Sebagai pengedar Shaklee;

kita haruslah menjadi pengedar yang lebih bertanggungjawab. Sekiranya customer yang datang merupakan seorang pesakit kronik, harusla pengedar menasihati customer supaya mendapatkan khidmat dokter sebelum menggunakan Shaklee. Provide segala data dan kajian yang Shaklee dah berikan mengikut keadaan yang sesuai dengan pesakit. Dan sekiranya bukan pesakit kronik pun, contohnya mempunyai masalah jerawat yang teruk, adalah lebih baik anda mendapatkan nasihat dokter juga.

Sekurang-kurangnya, ujian berkala akan dapat dibuat, sekiranya anda menghadapi masalah dengan penggunaan supplement tersebut.
.

Dan sebagai pengguna Shaklee;

Ketahuilah, Vitamin bukan ubat. Bukan benda ajaib yang boleh menyelesaikan masalah anda dengan sekelip mata. Sekiranya anda makan Shaklee pun, gaya hidup perlu seimbang.

Perlu bersenam, perlu jaga makan, perlu makan ubat hospital dan yang paling penting perlu berfikiran POSITIF. Kesemua elemen ini perlu ada untuk badan kita heal dengan sendiri. Jauhi gula. Kerana gula adalah Maharaja segala penyakit.

Kadang-kadang dokter takkan beri kita guna supplement, mungkin keadaan kita sudah teruk. Dokter takot ada efek bersama ubat yang diberinya. Ikutlah. Tapi tiada yang lebih tahu akan badan kita melainkan kita sendiri. Jika anda yakin untuk terus menggunakan Shaklee bersama, adalah sebaiknya anda berterus terang dengan dokter. Dan memohon dokter supaya bersetuju untuk membuat ujian berkala untuk mengawasi prestasi badan anda. Jangan sorok-sorok. Dokter ingin membantu anda. Pengedar Shaklee ingin membantu anda. Anda juga ingin bantu diri sendiri bukan?

Kerana badan kita adalah hak kita. Dan kesihatan kita juga adalah hak kita.


Raihana Abdul Aziz
Pengedar Shaklee Malaysia
raihanazafril@gmail.com

Assalammualaikum wbt.

Adakah anda mempunyai masalah Hemoglobin (HB) rendah sewaktu mengandung?
Dah cuba makan supplements dari hospital tapi tiada perubahan?

Mencari alternatif yang berasaskan sumber semulajadi?
Ikuti pengalaman Puan Aya Chalo, setelah mengambil vitamin dari Shaklee untuk meningkat paras HB nya sewaktu mengandung.

Sumber FB : Aya Chalo.


 

===========================================================================


Dulu amik vitamin klinik nda naik-naik pun HB. Kurang darah weh, sampai muak pegi klinik setiap 2 minggu. Lagi panik sebab masuk 34 minggu pun, HB masih nda normal! 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 

Mungkin sbb usus kak Aya ni yang "kotor" buat vitamin klinik susah diserap. 😌

Ya la, pernah terbaca gak vitamin sintetik ni (vitamin buatan) susah diserap dalam badan. Tu sbb dosage tu kekadang tinggi. Mau paksa badan kita serap mana yg mampu. 

Tapi, bila kak Aya tukar ke vitamin lain, yg katanya vitamin semulajadi, dalam 2 minggu bacaan HB jadi NORMAL! 😳😳

Pelik ka nda pelik 🤔

Jadi, cemana mau kata kak nda jatuh cinta dengan suplement ni bila "badan" kak Aya sendiri yang menjawab keberkesanannya. Panahan itu terus tembus ke hati 💘

Oh ya, cakap2 gini mana aci kan, kena la ada bukti bacaan HB tu kan, zoom-zoom la di bawah tu 😋

Kesimpulannya, kena faham, benda yg alami ni senang diserap oleh badan dan senang juga dibuang dari badan. 

Yang sintetik atau buatan manusia sendiri tu, faham-faham la kan. Takut-takut ja tinggal dalam badan dan jadi macam-macam 🙈. Mana sama dgn benda natural. 

Keh, kak Aya kongsikan la result bacaan HB kak. Ni bukan kata vitamin klinik nda bagus, cuma untuk badan kak Aya kurang berkesan sket. Almaklumlah badan ni kan, macam2 ada 😅😅

Cerita panjang lebar kak ada share di sini, boleh baca puas-puas 😆 http://ayachalo.com/rahsia-mengatasi-masalah-anemia-sebulan-sebelum-bersalin/

Eh ada mak-mak yang ada pengalaman hampir sama macam kak Aya. Kongsilah sket 😁

❤️
Kak Aya Chalo
Mak anak 4
3x Anemia akhirnya anak bongsu bebas Anemia 😍

#KisahShaklee_kakAya
#RealTestimony
#Anemia

 


Ingin dapatkan vitamin Shaklee untuk ibu mengandung?

Hubungi Ana di 013-2907540



Raihana Abdul Aziz
raihanazafril@gmail.com
Assalammualaikum wbt.

Sejak satu Page di Facebook telah mengembar-gemburkan berita tentang Shaklee, ramai yang telah tampil dengan testimoni sendiri di Facebook.

Antara Master Hj Roslan. Salah seorang pengguna Shaklee selama 25 tahun. Beliau merupakan pioneer dalam Shaklee Malaysia. Dan bukan hanya dia, tetapi satu keluarganya menggunakan Shaklee


 


Ikuti penulisannya dalam facebook peribadinya : Roslan Ghazali.

====================================================================


SUPPLEMENT ROSAKKN HATI DAN BUAH PINGGANG?

Sya ucapkn timakasih pd para Doktor perubatan yg prihatin pd masalah pesakit yg dtg bjumpa sbb amik salah supplements.

Bahkan yg lebih parah dan lebih ramai pesakit yg dtg rosak organ tubuh sbb amik bahan kimia dlm junk food dan makanan proses.Ada jga yg rosak organ sbb amik ubat yg salah.

Ramai kwn2  Doktor sperjuagan dgn sya semasa menuntut d Australia dulu menasihati yg sama.Mereka skrg sudah mjadi Profesor dan pengarah hospital.

Apa yg Doktor cakap tu betul bg supplement yg tidak asli dan tidak di uji secara klinikal.

Sejak 100 thn dulu shaklee mperjuangkn falsafah dan perinsip"back to Nature" dan "Products In Hormony With Nature And Good Health"..

Para full time saintis yg lebih dr 70 org terdiri dari pakar yg di iktiraf dunia perubatan(Scientific Advisory Board ).

Dlm buku Why Shaklee dan The Shaklee Difference ...Dr Bruce Miller(telah buat pyelidikan n kajian selama 30 thn) telah merumuskn 6 sebab kenapa dia endorse shaklee corporation(pd mulanye dia spt professional lain anggap sume supplement sama)

Shaklee telah wujud hampir 30 thn d bumi Malaysia dan telah mbantu ramai insan kecapi hidup yg lebih sempurna.Blum ada kes yg mengaitkn shaklee dgn keroskan organ dan buah pinggang.Klu ada kes pun sbb pesakit jga amik products yg pelbagai sblm ni.

Sya dan beribu ahli shaklee telah mgamalkn secara "mega dosing" lebih dr 25 thn..kesanye makin sihat dan tiada isu spt d atas.Klu ada kami ni yg kena dulu..sbb ada yg amalkn sampai 100 tablets sehari selama berpuluh thn!!

Smga pjelasan ni dpt bri sedikit pencerahan.

Anda sendiri leh geogle website shaklee dan scientifics papers dlm journal2 antarabangsa yg terkenal spt JAMA,Lancet dsb..lebih dari 100 published peer reviewed papers telah di published.

RUMUSAN PENTING:

Supplements penting
Yg lebih penting pilih yg tepat.

SHAKLEE: Always SAFE Always WORK Always GREEN.

=================================================================================

 

Master Roslan diusia mudanya


Melihat Atuk Menunggang Kuda,
Menunggang Kuda yang Laju Berlari,
Biarpun berbagai ujian melanda,
Namun Shaklee, tetap dihati.


Ingin menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee?
Ingin mendapatkan vitamin Shaklee?
Hubungi Ana di talian 0132907540


Raihana Abdul Aziz
raihanazafril@gmail.com



Assalammulaikum wbt.

Refer post sebelum ini bagaimana Vivix membaik pulih sel dengan 4 mekanisma. Klik di SINI untuk membaca.
.

Asap rokok merupakan salah satu radikal bebas yang akan merosakkan sel badan kita.
.

Bayangkanlah kalau merokok atau terdedah kepada asap rokok setiap hari. Suami, isteri, anak-anak. 
.
 


Sel badan akan teroksida, seperti reputnya buah epal yang terdedah ditinggalkan tanpa kulit.
.

Mengalami kesukaran untuk berhenti merokok?

 
.

Mari cuba Vivix.
Mereka yang mencuba mendapati dengan mengamalkan Vivix rokok pun dah rasa tak sedap.
.

dapatkan Vivix di sini 👇🏻👇🏻
www.wasap.my/60132907540


Raihana Abdul Aziz
Shaklee Distributor Malaysia
raihanazafril@gmail.com