Dapatkan Kulit Yang Cantik Dari Dalam

Assalammualaikum..




Memang kita semua dah tahu, untuk mendapatkan kulit cantik dan sihat bukan sahaja memerlukan penjagaan dari luar, tetapi apa yang kita makan setiap hari juga memberi pengaruh besar terhadap kecantikkan kulit kita.

Kulit adalah organ terbesar dalam badan kita. Dan kulit juga seperti organ lain, diperbuat daripada protein, dan beberapa vitamin lain seperti  Vitamin C, Vitamin E untuk sintesis kolagen dalam badan secara semulajadi.




Kolagen yang terdapat dalam kulit memastikan ia sentiasa anjal, dan sentiasa lembap untuk mengelak dari kedutan dan kekeringan.

Selalunya kita hanya menjaga kulit dengan produk penjagaan dari luar sahaja. Dan tidak mementingkan nutrien yang cukup untuk badan membuat sel kulit baru yang lebih sihat atau mengganti kolagen yang ada.


Muka tegang, leher berkedut

Akibatnya, hanya kulit mukalah yang nampak halus dan mulus, bebas kedutan, tetapi kulit pada leher dan tangan tetap tua mengikut usia. Atau lebih teruk, tua sebelum usia.

Bersempena bulan September 2017, Shaklee Malaysia telah melancarkan promosi THE RADIANT 4, sebagai alternatif memastikan kulit kita mendapat nutrien cukup dari dalam

Makanan tambahan dalam SET THE RADIANT 4 ini merupakan nutrien asas untuk pembentukan kulit yang sihat dan cantik. Yang seperti yang kita sudah ketahui, agak sukar untuk mendapat nutrien yang cukup dengan gaya hidup dan pemakanan pada zaman ini.

Apakah vitamin-vitamin di dalam SET RADIANT 4 ini? Jom kita lihat.




ENERGY SOY PROTEIN (ESP)

Protein soya non-gmo (genetik asal) merupakan protein tanpa lemak yang sangat baik untuk badan kita. 

Ia mengandungi 9 asid amino perlu yang lengkap seperti protein yang terdapat pada haiwan.

Dengan pengambilan protein soya ESP, anda dapat 'top up' keperluan protein badan tanpa perlu mendapat lemak berlebihan yang pastinya terdapat dalam protein dari haiwan.

Tambahan, protein soya ESP diperbuat dengan proses pengekstrakan dari air sejuk, yang mana segala nutrien di dalamnya tetap kekal berbanding protein yang dimasak dengan api terlalu panas atau terlalu lama. Haba boleh merosakkan nutrien protein.

Protein adalah asas blok pembinaan badan, protein yang cukup memastikan segala sel atau organ di bina dengan sempurna, termasuklah organ kulit.


VITA C PLUS

Seperti yang kita ketahui badan kita bukanlah seperti seekor arnab yang boleh membuat vitamin C dengan sendiri. Kita hanya boleh mendapat vitamin C hanya dari sumber makanan.

Vitamin C sangat penting dalam sintesis kolagen secara semulajadi, di samping meningkatkan sistem pertahanan (imun) badan.

Imun yang baik juga penting untuk melawan bakteria yang melekat pada muka kita seperti bakteria punca jerawat. 

Resdung atau sinus juga dikaitkan dengan sistem imun yang lemah, kerana tidak dapat melawan bahan alergens yang masuk ke dalam badan.

Vita C plus mengandungi vitamin C dari jagung yang diproses sempurna memastikan kandungan vitamin C nya tidak terjejas dan hilang. Bioflavonoids dari kulit limau ditambah bagi memastikan ia tidak mudah rosak dan mudah diserap oleh badan.

Ia juga di formulakan dengan formula sustained release, bermaksud vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan supaya badan kita dapat menyerapnya dengan sempurna tanpa pembaziran. 


COLLAGEN POWDER


Semakin tua kolagen akan semakin hilang, dan keanjalan kulit muka juga akan mendapat kesannya. Kekurangan kolagen juga membuat kulit menjadi kering kerana hilang kelembapan semulajadi.

Di samping itu kolagen juga diperlukan dalam pembuatan bendalir untuk sendi-sendi badan supaya tulang tidak bergeser semasa bergerak dan menyebabkan kesakitan.

Kolagen Shaklee diperbuat dari kolagen dalam sisik ikan merah laut dalam dan campuran ekstrak kekerang serta beberapa bahan lain seperti vitamin B dan E untuk 'top up' kehilangan kolagen di dalam badan.

Sisik ikan merah laut dalam dipilih kerana ia ikan laut dalam mempunyai kolagen yang lebih kuat untuk membantu ia menahan tekanan udara yang tinggi, menunjukkan ia kolagen yang berkualiti.

Ia juga diproses menjadi sangat halus bagi memastikan ianya benar-benar boleh diserap oleh badan.




Kajian makmal mendapati penggunaan selama 7 hari berturut-turut dapat mengembalikan kalembapan dan keanjalan kulit dengan baik.


GLA COMPLEX

Bagi wanita yang berusia, dan menghampiri menaupous, kecelaruan hormon juga boleh menyebabkan kulit semakin berjeragat.

Hormon juga boleh menyebabkan kulit terlampau berminyak, dan menggalakkan pengumpulan koloni bakteria penyebab jerawat pada lapisan kulit.

Asid linolik dalam GLA Complex dapat membantu menstabilkan hormon pada wanita dan juga lelaki. Ia sangat baik dalam membantu mengurangkan simptom menaupous.

GLA COMPLEX SHAKLEE mempunyai kandungan Vitamin E yang tinggi yang baik untuk memudarkan parut dan juga menyokong kesihatan jantung.


APA KATA PENGGUNA-PENGGUNA SHAKLEE?

Mari kita lihat testimoni pengguna Shaklee yang sudah mengamalkan vitamin-vitamin dalam SET RADIANT 4








Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan SET THE RADIANT 4 secara loose item yang bersesuaian dengan bajet anda, hubungi saya di talian 013-2907540. Atau, anda boleh beli FULL SET terus dengan klik gambar di bawah.




Saya merupakan pengedar Shaklee  bebas yang sah di bawah naungan Shaklee Malaysia. 
No ID saya 1220093. Dan saya menawarkan khidmat penghantaran di sekitar kawasan Kuantan, Pahang. Tidak lupa juga perkhidmatan post di seluruh Malaysia.


20 comments:

  1. good to know of this. we need start caring our skin from young, never to late to start now!

    ReplyDelete
  2. it is important to eat well so you shine from within.. I agree....

    ReplyDelete
  3. Yes. Agree of shine from within. My skin is now better when I changed my diet type.

    XOXO:
    Stepheny Siew

    ReplyDelete
  4. Sejak usia semakin meningkat ni, baru sedar dengan jelas bahawa penjagaan kulit itu sangat penting sebenarnya. Kita juga tak boleh nak suka-suka gunakan produk yang x dikaji. Thanks for sharing ;)

    ReplyDelete
  5. this is one good product. as long pemakanan betul memang can see the difference - racheal

    ReplyDelete
  6. this is one good product. as long pemakanan betul memang can see the difference - racheal

    ReplyDelete
  7. We should all start protecting our skin since young! I absolutely love vitamin C too!

    ReplyDelete
  8. Pernah dengar tentang produk ni memang banyak yang bagi positif feedback kan

    ReplyDelete
  9. As the saying goes, beauty is skin deep. Indeed, we have to nourish our skin from the inside. Thanks for sharing the possible products.

    ReplyDelete
  10. haven't try this brand before. but the products look good

    ReplyDelete
  11. Investing on good and healthy skin, is a wise idea and gives us long term benefits. Good advice.

    ReplyDelete
  12. I have heard a lot of people promoting Shaklee, have not tried it myself...but the reviews so far are ridiculously good..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will check this availability next week upon my visit to KL. Does Shaklee available over-the-counter?

      Delete
  13. Dulu pernah beli produk Shaklee. Lepas tu stop kejap. memang tak dinafikan produk Shaklee terbaik.

    ReplyDelete
  14. You are what you eat. Supplements definitely assist to boost our health and skin. We also have to check if we have any reaction to any ingredients before taking too much of it. But thanks for sharing. Shaklee is good and has been around for some time already

    ReplyDelete
  15. Thanks for the write up! Its important not only take care our outer skin, but inside our body condition too!

    ReplyDelete
  16. Selalu dengar supplement ni, ramai jugak orang cakap bagus. Nak cuba, tapi saya jenis malas nk consistent. haha

    ReplyDelete
  17. First time to hear about this but it looks promising. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  18. my first time hearing about this, thanks for sharing! I recently only decided to take care of my skin... should have started since young!

    ReplyDelete
  19. I thinks its time for me to take care my skin and check out these supplements.

    ReplyDelete